Jula Camping & Stugby

Parcela de camping

Casa rural

Carpas

Vilangatan, 532 37 Skara

Descripción

Jula Camping & Stugby ligger i Skara, som är mest känd för sitt Skara sommarland. Campingen ligger i anslutning till Jula Hotell och har endast 10 minuters avstånd till Skara centrum.

Jula Camping & Stugby har totalt 20 tältplatser, 73 husbils-/husvagnsplatser och 30 campingstugor med 4 bäddar, utrustade för självhushåll.

Servicebyggnaden på området är utrustad med toaletter, kök, separat TV-stuga, disk/tvättplats och dusch.

Husdjur är tillåtna i vissa stugor, se bara till att uppge det vid bokning.

Ver más

Alojamiento

Cerca de la instalación

Jula Camping & Stugby har ett stort utbud av aktiviteter. På campingen finner du en restaurang med fullständiga rättigheter, en minigolfbana och stugor med köksfaciliteter. Campingen ligger även nära fler attraktiva utflyktsmål som kommer hålla dig och ditt sällskap sysselsatt under hela semestern.

Jula Camping & Stugby erbjuder bland annat familje-, lek- & relax-bad, Boulehall, utomhusbanor och ett gym med friskvårdsavdelning.

Skara Sommarland som är en av nordens största nöjesparker med över 300 000 årliga gäster lockar folk i alla åldrar. Nöjesparken har nordens största vattenpark med totalt 46 attraktioner. Förutom detta finns det fyra restauranger och ett stort utbud av lotterier, kiosker och spel. Parken drivs entreprenören och media figuren Bert Karlsson.

Är du sugen på shopping finner du även Julahuset som ligger en bit ifrån Jula Camping & Stugby. Här vallfärdas folk från hela Sverige för att fynda och inhandla saker till semestern. Jula Huset ligger vid infarten till Skara, precis vid E20 och väg 49.

Jula Camping & Stugby är även granne med en av Sverige största kyrkor, Skara domkyrka. Domkyrkan har anor som sträcker sig hela vägen till 1000 talet. Den är välbevarad och har här finner du bland annat ett vilorum för stiftets första biskopar från tiden när domkyrkan först byggdes. Genom århundradena har Skara domkyrka skadades och restaurerades vid flera tillfällen. Krigen mot Danmark och ett flertal stadsbränder under århundradena göras Skara domkyrka till ett väldigt spännande besöksmål.

Är du intresserad av trav och hästar finner du här även Axevalla travbana, en av Sveriges största travbanor. Här går Trippeltravet med Stochampionatet av stapeln varje år. Travbanan har även rekordet för den största vinsten för en enskild vinnare i V75:s historia. 2010 då V75 arrangerades på banan, kammande en ensam vinnare hem hela 67 312 633 kr. Ett rekord som står sig även idag.

Är du ett fan av Jan Guillous romaner om korsriddaren Arn pågår även ett turistprojekt som syftar till att marknadsföra de platser som det skrivs om i boken. En mängd förhistoriska besöksmål finns i närheten av Jula Camping och Stugby.

Ett fenomen som lockar folk från hela världen till Skara är Trandansen. Ett par åkrar in vid Hornborgasjön har blivit en plats för både tranor och människor att välkomna våren varje år. Inte mindre än 20 000 tranor samlas här i en orgie av dans och flörtande. Trandansen är ingen organiserad uppvisning i sig utan mer ett spontant glädjerus. Tranorna som flugit hela vägen från Spanien och Nordafrika firar att dom ska fira ännu en sommar tillsammans i Sverige.

Jula Camping & Stugby erbjuder verkligen något för alla!

Ver más

Servicios 0

Servicios

Actividades cercanas 0

Actividades cercanas

Bueno saber

Jula Camping & Stugby är ett populärt resmål då campingen har nära till en mängd olika aktiviteter. Campingen är beläget i närheten av Skara så kommunikationerna är goda. Hit kan du komma med både bil, husbil, husvagn, tåg eller buss.

Området har även den ändå restaurang och bar med fullständiga rättigheter vilket gör campingen extra populär bland gäster. Platserna på campingen är begränsade, se därför till att boka i tid.

Varmt välkommen till Jula Camping & Stugby!

Ver más

Horario de apertura y check-in

Horario de apertura:
Servicio completo:

03/05-18/10

Check-in:

15:00

Check-out:

14:00

Campings cercanos