Laxvikens Bygdegårdsförening

Parcelas

Laxviken 125, 835 62 Föllinge

Descripción

Laxvikens Bygdegårdsförening är en historisk och kulturell mötesplats i hjärtat av Föllinge. Ursprungligen bildades Logen 2082 Ljungblomman år 1895, och efter en intensiv insamling av pengar uppfördes ett ordenshus som blev färdigt till julbasaren 1913.

Huset, som en gång var centralt för nykterhetsrörelsen i området, är idag en levande del av bygdens kulturarv. Sedan 1961, då Laxvikens Bygdegårdsförening bildades och tog över föreningshuset, har det använts för en mängd olika ändamål, inklusive folkbildning, fester, revyer, basarer och föreningsmöten.

Bygdegården berättar historier om det sociala livet i byn, och dess mångsidiga användning genom åren speglar samhällets utveckling och gemenskap. Att besöka Laxvikens Bygdegård är att ta del av en bit levande historia, där tradition möter nutid.

Ver más

Alojamiento

Cerca de la instalación

Laxvikens Bygdegård ligger i ett område rikt på natur och kultur. Här finns möjlighet att utforska både den vackra jämtländska naturen och det lokala kulturlivet. Närliggande Ålviken erbjuder intressanta insikter i regionens industri- och skogsbrukshistoria.

Ver más

Servicios 0

Servicios

Actividades cercanas 0

Actividades cercanas

Bueno saber

När du planerar ett besök till Laxvikens Bygdegårdsförening är det värt att notera att denna plats inte bara är en bygdegård, utan också en viktig del av det lokala kulturarvet. Det är en idealisk plats för att uppleva det genuina lantlivet och den lokala historien.

Dess unika koppling till nykterhetsrörelsen och rollen som en social samlingspunkt gör den till en intressant destination för alla som är intresserade av svensk folkrörelsehistoria.

Ver más

Horario de apertura y check-in

Horario de apertura:
Servicio completo:

No especificado

Check-in:

14:00

Check-out:

12:00

Campings cercanos