Lessebo Camping

Parcela de camping

Casa rural

Carpas

Djurhultsvägen 24, 365 33 Lessebo

Descripción

Lessebo Camping är en del av det småländska landskapet. Mitt i Glasriket, alldeles intill sjön Läen hittar ni denna pärla. På området finns det totalt 30 campingtomter för husvagn och husbil, 22 av dessa är med EL och 8 platser är utan. Om de tillgängliga platserna här på Campcation är fullbokade kan vi ha några över på drop-in, då kan ni nå oss här: +4676-824 36 08

Det finns även flertalet tältplatser om du föredrar det. Campingen är lugn och familjevänlig.

På området finns ett servicehus utrustat med toalett, dusch, tvättmöjligheter, enklare matlagningsmöjligheter och disk. Här ligger också receptionen som är öppen kl 10-12.30 samt för incheckning från kl 15 till minst kl 18.

Latrintömmning,gråvatten och färskvatten.

Alldeles intill campingen hittar ni en fin kommunal badplats med både rullstolsramp, båthamn och bryggor. På campingen är självklart våra fyrbenta djur välkomna, men de får tyvärr inte vistas på den kommunala badplatsen utan får nöja sig med att strosa runt på campingområdet.

Campingen är öppen mellan 1 maj och 30 september.

Ver más

Alojamiento

Cerca de la instalación

Campingens fantastiska läge mitt i Glasriket gör campingen till den perfekta utgångspunkten när du vill ha gott om utflyktsmål inom behagligt avstånd. Mitt i Lessebo hittar ni till exempel Lessebo kyrka från 1958 och lite längre bort Stenmagasinet – Lessebos hembygdsmuseum som speglar samhällets historia från 1700-talet till modern tid. Hembygdsparken i Hovmantorp har ett litet men välfyllt Glasverkstadsmuseum, och i Bergdala finns ett glastekniskt museum.

Tar shoppingsuget över finns Kosta Outlet och Lädja Snickerimagasin alldeles runt hörnet.

Gillar du frilufts- och vildmarkslivet finns det gott om äventyr att uppleva. Åsens Nationalpark i Tingsryds- och Alvesta kommun, Grönåsens Älg- och Lantdjurspark 16,4 kilometer från Lessebo och Lövsjö Ängar i Kosta.

Har ni sedan tid över är ett besök till Linnés Råshult att rekommendera. Komministergården är nämligen födelseplats för Carl von Linné.

För den kulturintresserade finns det även gott om museum att besöka.

Några av dessa är :

  • The Glass Factory - Ett upplevelsebaserat och interaktivt glasmuseum, 29,5 kilometer från campingen.
  • Kyrkeby Bränneri – Sveriges äldsta bränneri som bjuder på både guidade turer och provningar. Kyrkeby Bränneri hittar ni 39,4 kilometer från Lessebo.
  • James Bond Museum – Namnet talar för sig själv, 44 kilometer från campingen hittar du detta museum.
  • Sagomuseet – Platsen för alla muntliga berättelser, sagor och sägner. 95,2 kilometer från campingen.
  • IKEA Museum – Vem vill inte besöka en del av Sveriges historia i Älmhult?! 98,5 km från Lessebo.
Ver más

Servicios 0

Servicios

Actividades cercanas 0

Actividades cercanas

Bueno saber

Receptionen finner ni nu på campingen, i servicehuset. Öppet kl 10-12.30 samt kl 15-18 (för incheckning). Stundtals eller vid överenskommelse är det öppet längre.

Varmt välkomna skall ni vara till Lessebo Camping!

Ver más

Horario de apertura y check-in

Horario de apertura:
Servicio completo:

01/05-30/09

Check-in:

15:00

Check-out:

12:00

Campings cercanos