Särna Camping

Parcela de camping

Carpas

Särnavägen 106, 790 90 Särna

Descripción

Särna Camping är en av de allra vackraste campingarna i Dalarna. Inte mindre än tre år i rad har flera stora magasin utsett campingen till en av de bästa campingarna i landet. Campingplatsen ligger I norra Dalarna och är centralt belägen i Särna by med en magisk utsikt över Vedungsfjällen och Städjan.

Särna Camping erbjuder över 140 vackra campingtomter varav 56 med el. Där kan du ställa din husvagn, husbil eller slå upp ditt tält. På campingen finns totalt 12 stugor som kommer i storlekarna 2-bädds eller 4-bädds stugor - alla med utsikt över Österdalälven och Städjan. I samtliga stugor finns bord, stolar, kylskåp, kokplatta, husgeråd, täcken och kuddar. Stugorna ligger ca 50 meter från servicehuset.

Två toppmoderna och fräscha servicehus finns på campingen. Både två är utrustade med toaletter, duschar, skötbord och handikappanpassad WC och dusch. En av de två servicehusen har också tillgång till kök, tvättstuga och en mysig bastu som du får boka som gäst på campingen. Det finns två ställen för medtagbara latrintankar, ett inomhus och ett utomhus. Det finns också ett ställe för fasta tankar.

Ver más

Alojamiento

Cerca de la instalación

På Särna Camping har ni nära till både bad, natur, avkoppling och fiske. Detta för campingen till ett smultronställe som gör att många kommer tillbaka år efter år. På campingområdet finns en fin sandstrand med en brygga. Vattnet är långgrund och ger goda badmöjligheter för folk i alla åldrar. Här spenderar många sina sommardagar med sol och bad under de varma soliga sommardagarna. Badplatsen brukar ofta benämnas emDalarnas Copacabanaem. På Röda Ladan som ligger på stranden säljs det kaffe, dryck, glass och godis. Önskar ni att ta en tur på sjön kan ni hyra någon av kanoterna och båtarna. De fina fiskemöjligheterna i området utnyttjas av flera gäster som sedan väljer att grilla fångsten på kvällen. Grill finns på området att använda för dig som gäst.

I restaurangen på Särna Camping serveras det frukost, lunchbuffé och À la carte. Restaurangen har fullständiga rättigheter och tillagar maten med lokala råvaror och mycket kärlek. Med en magisk smakpalett och slående utsikt över Österdalälven, är detta en restaurang ni inte får missa!

Väljer du att besöka Särna Camping vintertid finns det fullt med aktiviteter att underhålla sig med, det finns möjlighet att hyra snöskoter, åka skidor och åka hundspann. Många som kommer hit är också här för älgjakten som startar i september varje år. Det finns även möjlighet att jaga småvilt då området är rikt på skogsfågel, bäver, räv och mård. Fråga i receptionen om du är intresserad av att höra mer.

Med sin fina omgivning och med närheten till vildmarken är det många vandrare som besöker Särna Camping varje år. Den svenska fjällkedjan börjar här med Fulufjället på den västra sidan och Vedugnen på den östra sidan. I norr hittar ni Nipfjället och Städjan med dess kända karaktäristiska topp. Den svenska fjällen bjuder på allt från dagsutflykter som även passar barn till vandringsleder för dem mer erfarna fjällbesökarna med möjlighet till övernattningar och längre vistelser. Personalen på Särna Camping känner till området väl och hjälper er gärna med guidning och tips.

Ver más

Servicios 0

Servicios

Actividades cercanas 0

Actividades cercanas

Bueno saber

Särna Camping är en året om camping med fullservice från slutet av juni till mitten av augusti. Varav receptionen är öppen mellan 08:00 - 21:00 under denna period. Särna Camping är anpassad för rörelsehindrade. Hela området har tillgång till WiFi. Hundar är välkomna i samtliga stugor och på hela området.

Varmt välkommen till oss på Särna Camping!

Ver más

Horario de apertura y check-in

Horario de apertura:
Servicio completo:

24/05-30/09

Check-in:

15:00

Check-out:

12.00

Campings cercanos